انلی/اینلی/اورلی

انلی/اینلی/اورلی
20 بهمن 1402

انلی و اورلی و اینلی

 

از انواع ترمیم هایی که در آنها بافت سالم دندان تا جای امکان حفظ می شود می توان به اینلی و آنلی دندان اشاره کرد

 

آنلی (onlay) یکی از انواع ترمیم دندان است که قسمت وسیعی از سطح دندان را پوشش می دهد

 

اینلی (inlay) هم نوعی از ترمیم دندان است با این تفاوت که اینلی سطح مرکزی دندان را ترمیم می کند ولی آنلی سطح بزرگتری رامیپوشاند.

 

این دو نوع ترمیم در واقع مشابه یکدیگر هستند و صرفا در میزان پوشانندگی با هم تفاوت دارند. هر دو قبل از اینکه روی دندان چسباندهشوند در لابراتوار ساخته می شوند و به همین دلیل در دسته ترمیم های غیر مستقیم قرار میگیرند. در هر دو نوع ترمیم ساختار سالمدندان تا جای ممکن حفظ می شود که باعث افزایش طول عمر دندان میشود. از طرف دیگر آنلی روی کاسپ دندان قرار میگیرد، در حالیکه اینلی در فضای بین کاسپ قرار میگیرد. هر دو معمولا برای دندان های عقب کاربرد دارند.

 

انواع مختلفی دارند ولی معمولا از همان جنس لمینت دندان هستند.

 

مراحل ساخت آنلی دندان مانند ساخت لمینت سرامیکی است، معمولا در طی ۲ جلسه انجام میشود و فاصله بین این دو جلسه معمولا یکهفته طول می کشد.

جلسه اول شامل این موارد است: بی حس کردن موضعی دندان و استفاده از برداشتن بافت پوسیده و آسیب دیدهدندان، تهیه قالب از دندان و یا تهیه اسکن دیجیتال برای ارسال به لابراتوار برای ساخت اینلی یا آنلی و گذاشتن آنلی موقت روی دندان.

جلسه دوم شامل این موارد است: برداشتن آنلی موقت، تمیز کردن دندان و گذاشتن آنلی ساخته شده در لابراتوار  و پولیش کردن دندان.

 

تفاوت اینلی و آنلی با پر کردن معمولی در چیست؟

در پر کردن معمولی دندانپزشک مواد را مستقیما وارد دندان می کند اما اینلی و آنلی ابتدا در لابراتوار بر اساس قالب تهیه شده از دندانبیمار ساخته میشوند و بعد در جای خالی دندان ها چسبانده می شوند. اینلی و آنلی از پر کردن معمولی محکم تر و در برابر پوسیدگیماندگارتر هستند. ظاهر اینلی و آنلی نسبت به پر کردن معمولی بسیار زیباتر و طبیعی تر است. جنس و نحوه قرار دادن اینلی و آنلیمانع از تشکیل پلاک دندان میشوند

 

مزایای اینلی و آنلی

  • از درمان های ترمیمی دیگر زیباتر و طبیعی تر هستند(حتی نسبت به کامپوزیت).
  • کمترین تراش بافت سالم دندان را به همراه دارند.
  • بدرنگ و دچار لکه نمیشوند.
  • با لثه ها سازگارند و باعث بیماری و عفونت لثه نمیشوند

 

معایب اینلی و آنلی

  • مراحل بیشتر و زمان بیشتری نسبت به پر کردن معمولی یا حتی کامپوزیت دارند.
  • قیمت بالاتری دارند
اشتراک گذاری:
دیدگاه‌ها
امتیاز دهید:
0 از 5